Oudetelefooninleveren.eu

Zo voorkom je een burn-out

26 juli, 2022

werken

Ben je erg gevoelig voor stress? Merk je dat alles te veel wordt? Dan is het soms al bijna te laat, maar met de juiste tips kan je toch nog een burn-out voorkomen. Echter is het nog belangrijker om op tijd al ervoor te zorgen dat je niet te veel stress hebt. Hoe doe je dat? Dat lees je in dit artikel.

Goede balans tussen privé en werk

Een veelvoorkomende oorzaak van een burn-out is een slechte balans tussen privé en werk.  Mensen die een burn-out krijgen werken vaak te veel door en gaan over hun grenzen heen. Dit zijn vaak mensen die perfectionistisch zijn. Daarom is het belangrijk om een goede balans te houden tussen het privé- en werkleven. Vooral als je veel of volledig thuiswerkt kan dit best lastig zijn. Wat doe je bijvoorbeeld als je werkgever je belt na of voor werktijd? Een goede oplossing hiervoor is een aparte werktelefoon te gebruiken. Je kunt deze dan opbergen als je klaar bent met werken. Is het niet mogelijk om een aparte werktelefoon te krijgen, omdat je bijvoorbeeld op de klantenservice met meerdere medewerkers met een algemeen telefoonnummer werkt? Dan is een goed oplossing Siptrunk. Hierdoor kan je IP bellen. Dit houdt in dat het algemene telefoonnummer kan worden doorgestuurd naar verschillende telefoons. Dit is erg handig, omdat een klant hierdoor tijdens openingstijden altijd een medewerker kan spreken.


Beperk overwerken

Door goed te plannen voorkom je dat je moet overwerken. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat je moet overwerken. Echter moet dit niet structureel gebeuren, omdat het dan een negatief effect heeft op je gezondheid en sociale leven. Bij een goede planning houd je rekening met ad hoc zaken, zoals onverwachte telefoontjes of klusjes. Je plant dus nooit acht uur aan werkzaamheden in. Daarnaast helpt het om dezelfde soort taken zoveel mogelijk te bundelen. Hierdoor kan je sneller achter elkaar werken. Plan moeilijkere taken in op tijden dat je veel concentratie hebt. Voor de een is dat s’ ochtends vroeg en voor de ander is dit na de lunch. Plan ook tijd in aan het einde van de dag om alles af te ronden.


Werk aan je mentale gezondheid

Wat dit inhoudt verschilt per persoon. Voor de ene persoon is dit sporten en voor de andere persoon is dit mediteren. Voor alle mensen geldt dat het belangrijk is om genoeg te rusten, dus even helemaal niets te doen. Dat is passieve rust. Sporten is actieve rust. Merk je dat je het lastig vindt om te gaan met stress? Dan kan het helpen om te doen aan Mindfullness. Hierdoor leer je meer in het nu te leven.

Heb je het gevoel dat je al heel erg gestrest bent voor een langere tijd? Dan kan het in sommige gevallen verstandig zijn om met een psycholoog af te spreken.