Oudetelefooninleveren.eu

Oude telefoon inleveren of verkopen?

24 oktober, 2019

Je oude telefoon inleveren? Vanzelfsprekend is dat bij veel aanbieders van telefoons en providers mogelijk, vaak krijg je er zelf nog een bedrag voor terug, geen enkel probleem. Daarbij ligt het er natuurlijk wel aan wat voor oude telefoon je wilt inleveren.

Als deze al heel oud is, dan heeft natuurlijk niemand er meer wat aan, maar als jouw oude telefoon nog niet ouder is dan een paar jaar, en al wel een smartphone is, dan kun je daar nog wel wat mee.

Hoeveel deze oude mobiele telefoon nog waard is, dat hangt natuurlijk van merk en type af. Een wat oudere iPhone of een Samsung is natuurlijk meer waard dan een telefoon waar je niet mee kunt internetten.

Maar, als jij jaren plezier hebt gehad van de smartphone, dan kun je die soms nog best inleveren en er nog iets voor terug krijgen. Wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.


De oude telefoon inleveren

Maar help je liever geen andere mensen of dieren met je oude telefoon? Je hebt er immers jaren plezier van gehad, en dat bedrag wat je er nog voor terug krijgt, daar zal het echt niet aan liggen of je wel een nieuwe mobiele telefoon of smartphone kunt kopen.

Waarom zou je de oude telefoon dan niet aan een goed doel geven? Want er zijn genoeg liefdadigheidsdoelen, die jouw oude telefoon graag zouden krijgen.

Deze goede doelen verkopen dan jouw oude telefoon, en met het geld dat daarvoor gekregen wordt, kunnen deze goede doelen hun werk nog beter doen. Goede doelen, die helaas ook nodig zijn in deze moderne wereld, waar helaas nog steeds veel ellende is, en waar helaas andere mensen, en natuurlijk dieren, nog steeds volop op onze steun rekenen.

Neem nu bijvoorbeeld Warchild, een initiatief dat wij van harte steunen. Zij hebben meer dan 100.000 oude telefoons ingezameld, en daar, in samenwerking met hun sponsor, veel geld voor gekregen.

Geld dat weer gebruikt wordt om het goede werk nog beter te kunnen doen, en om nog meer kinderen te kunnen helpen.

En zo zijn er veel meer goede doelen die wat extra kunnen gebruiken als jij de oude telefoon aan hun geeft.

Natuurlijk kun je ook de telefoon bij een provider inleveren, en de opbrengst gewoon doneren aan een goed doel. Je mag natuurlijk ook nog meer geven, want iedere cent komt goed terecht, en zorgt er voor dat er nog meer goed gedaan kan worden.

Aan de rechterzijde kun je een paar voorbeelden zien van doelen die wij van harte steunen, maar er zijn vanzelfsprekend nog veel meer doelen die extra aandacht en geld verdienen.


oude telefoon verkopen

Wil je liever de oude telefoon zelf verkopen, dan kan dat natuurlijk ook. Goede plekken om dat te doen zijn bijvoorbeeld Ebay of Marktplaats.

Daar kun je een advertentie plaatsen, en als je de telefoon verkocht hebt, kun je ook zelf bepalen wat je met de opbrengst doet. Wil je de opbrengst zelf houden, dan neemt natuurlijk niemand je dat kwalijk.

Wil je de opbrengst toch aan een goed doel doneren, dan kun je het geld zelf overmaken, of er heen brengen.

Dit kan natuurlijk ook een plaatselijke instellingen of stichting zijn, die niet in staat is landelijk te vragen om donaties.

Het gaat er natuurlijk alleen maar om dat mensen en dieren die dat nodig hebben, geholpen worden.

Ook kun je zelf in je eigen plaats een actie starten om oude mobieltje in te zamelen, of op een andere manier geld in te zamelen voor één of meerder goede doelen.