Oudetelefooninleveren.eu

Je oude telefoon moet je inleveren

16 oktober, 2018

Veel mensen willen ieder jaar of iedere twee jaar een nieuwe mobiele telefoon omdat de huidige dan al weer wat achter begint te lopen bij de nieuwste technologie. Je kunt bij iedere willekeurige telecomprovider zo een nieuw exemplaar halen. Maar wat doe je dan met je oude mobiele telefoon? Heeft iemand daar nog wel wat aan ondanks dat de smartphone niet meer het nieuwste van het nieuwste is? Kun je die mobiel echt zomaar inleveren? Wat krijg je er zelf voor terug als je dat besluit te doen? Hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk? En waar moet je dan helemaal heen? Dat zijn allemaal dingen waarover wij je graag wat meer vertellen. lees dus verder voor wat handige tips.


Waarom Je Oude Telefoon Inleveren?

We leven in een consumptiemaatschappij. Maar weinig dingen gaan er echt lang mee en helaas geldt dat ook voor dure apparaten zoals een mobiele telefoon. De meeste mensen doen er maar twee jaar mee. Daarna is het abonnement verlopen en kan er weer een nieuw abonnement met een nieuw toestel worden afgesloten. Regelmatig is dat ook het geval als de huidige smartphone nog prima voldoet. Mocht de mobiel voor jou toch echt al wat te oud zijn, dan betekent dat niet dat een ander er niet blij mee kan zijn. Vaak kan hij immers echt nog wel een tijdje mee als hij wat wordt opgeknapt. Daarom zijn er verschillende bedrijven die oude, gebruikte telefoons aannemen en deze opknappen. De mobiel ziet er dan weer zo goed als nieuw uit. Refurbished, noemen ze zoiets. Een ander kan er dan nog best even plezier van hebben.


Goed Voor Het Milieu

Als een mobiele telefoon maar in een kast ligt te verstoffen dan gaan er eigenlijk goede onderdelen en materialen verloren. Dit is ook het geval als de smartphone echt niet meer wil werken. Ook al wil hij niet meer opstarten, is het scherm voorgoed beschadigd of laadt de batterij niet meer voldoende op, dan zijn er vast alsnog onderdelen die nog wel voldoen en hergebruikt kunnen worden voor andere mobiele telefoons. Dat kan zijn om een refurbished mobiel te repareren of grondstoffen her te gebruiken voor een hele nieuwe mobiele telefoon. Zo gaan er geen grondstoffen en onderdelen verloren.


Hoe Werkt Het?

Er zijn vele websites waar je jouw mobiele telefoon aan kunt verkopen. In de meeste gevallen kun je je mobiele telefoon gewoon opsturen. Je hoeft dus eigenlijk helemaal nergens heen. Je print een label van de maatschappij waarnaar je jouw oude mobiele telefoon wilt opsturen, print het label dat ze je per email sturen en stuurt je toestel op. Zij zullen je dan laten weten hoeveel jouw oude mobiel waard is.


Wat Krijg Jij ervoor?

Wat jij ervoor krijgt is dat je wat extra geld krijgt. Je kunt dit bijleggen bij je mobiele telefoon of er bijvoorbeeld wat leuke accessoires voor kopen. Misschien heb je nog wel een telefoonhoesje nodig voor je nieuwe mobiel of ben je op zoek naar wat handige oordopjes. Waar je het geld dan aan besteed is aan jou.