Oude telefoon inleveren of verkopen

Een oude telefoon inleveren of verkopen kan je natuurlijk op verschillende manieren.

Oude telefoon inleveren
De oude telefoon kun je, mits je daarvoor niet een bedrag terug wilt krijgen, op verschillende manieren en plaatsen inleveren. Wil je de oude telefoon doneren aan een bepaald goed doel, dan moet je eerst kijken of deze de oude telefoon wel willen hebben. Natuurlijk zitten niet alle goede doelen hierom te springen.

Die dat wel willen, bieden vaak twee verschillende mogelijkheden aan. Je kunt een speciale envelop krijgen waar je het oude mobieltje in kunt stoppen en die je vervolgens op kunt sturen. Als je echt de doelstellingen wilt steunen, dan betaal je daarvoor ook nog de portokosten, maar vaak hoeft dat niet.

En vaak staan bij bepaalde bedrijven speciale bakken waar je de oude telefoon in kunt doen. Eigenlijk hetzelfde principe als de inzameling voor oude kleding, wat ook vaak naar een goed doel gaat.

Deze bakken kun je vinden bij bepaalde telecomwinkels, en bij boekenwinkels van bepaalde grote merken.

Wil je het oude mobieltje doneren, kijk dan eens bij dit soort bedrijven in de plaats waar je woonachtig bent. Staan die er niet, dan mag je de betreffende bedrijfsleider of winkelier er best op aan spreken dat het goed zou zijn om te helpen bij de inzameling. Hoe meer bedrijven goede doelen helpen, hoe beter dat natuurlijk is.

oude telefoon verkopen

Wil je liever de oude telefoon zelf verkopen, dan kan dat natuurlijk ook. Goede plekken om dat te doen zijn bijvoorbeeld Ebay of Marktplaats.

Daar kun je een advertentie plaatsen, en als je de telefoon verkocht hebt, kun je ook zelf bepalen wat je met de opbrengst doet. Wil je de opbrengst zelf houden, dan neemt natuurlijk niemand je dat kwalijk.

Wil je de opbrengst toch aan een goed doel doneren, dan kun je het geld zelf overmaken, of er heen brengen.

Dit kan natuurlijk ook een plaatselijke instellingen of stichting zijn, die niet in staat is landelijk te vragen om donaties.

Het gaat er natuurlijk alleen maar om dat mensen en dieren die dat nodig hebben, geholpen worden.

Ook kun je zelf in je eigen plaats een actie starten om oude mobieltje in te zamelen, of op een andere manier geld in te zamelen voor één of meerder goede doelen.